Acasă » 2013 » Iulie » 31 » Timpul tău contează!
17:34:37
Timpul tău contează!

Ce valoare are timpul? 

-          dacă vrei să știi valoarea unui AN, întreabă-l pe studentul care a picat la examene și trebuie să repete anul 

-          dacă vrei să știi valoarea unei LUNI, întreabă pe mama care a născut prematur 

-          dacă vrei să știi valoarea unei SĂPTĂMÂNI, întreabă pe editorul de ziar săptămânal 

-          dacă vrei să știi valoarea unei ZILE întreabă un muncitor cu ziua care are de hrănit 10 copii 

-          dacă vrei să știi valoarea unei ORE întreabă pe doi tineri ce așteaptă clipa nunții 

-          dacă vrei să știi valoarea unui MINUT, întreabă pe unul care a pierdut avionul

-          dacă vrei să știi valoarea unei SECUNDE, întreabă pe cel ce a scăpat de un accident 

-          dacă vrei să știi valoarea unei FRACȚIUNI DE SECUNDĂ întreabă pe atletul care tocmai a pierdut medalia de aur 

Se spune: "Timpul înseamnă bani”, dar cred că ar trebui să medităm la această propoziţie, pentru că timpul a devenit mult mai preţios în vremea de astăzi decât banii. Desigur, cu ajutorul maşinilor şi a tehnicii moderne obţinem timp din belşug, sau mai bine zis mai scurtăm din munca noastră care ne-ar lua mai mult timp pentru un anumit lucru, dar trebuie să recunoaştem că el nu poate fi economisit. Hartmut Rosa, profesor la universitatea Friedrich Schiller din Jena, scria: ”Deoarece trăim într-un mediu supradinamic, în care posibilităţile şi ocaziile, dar şi solicitările se schimbă mereu, trebuie să alergăm tot mai repede, pentru a ne menţine poziţia. Cine nu aleargă, nu mai este la curent cu îmbrăcămintea, ideile şi opiniile.” 

Cine îşi caută satisfacţia vieţii sale în "a fi la curent” nu este un vânător, ci un vânat. Cât de liniştitor este gândul să ştim în această perioadă de timp, care devine tot mai presantă, că viaţa pe pământ nu prezintă totul şi că nu trebuie să alergăm după bunurile acestui timp. Cei fără odihnă, pot găsi odihna la Dumnezeu. Pacea şi mulţumirea sunt oferite de Dumnezeu. Cheia spre fericire este încrederea în Cel care ne-a dat viaţă. Timpul nostru este în mâinile Sale. El decide începutul şi sfârşitul vieţii noastre. Nimic altceva nu oferă vieţii noastre linişte deplină, decât încrederea în Dumnezeu.

Vizualizări: 193 | Adăugat de: Bianca | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 2
1  
În scurgerea aceasta spre infinit fiecare din noi ar trebui să evaluăm mult mai bine oportunităţile, harul, momentele de fericire, clipele de cer, ocaziile pentru a face ceva durabil.

2  
Cel mai bine e sa porti un ceas la mana. Un ceas te va invata sa pretuiesti momentul.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]