Acasă » 2013 » Iulie » 27 » Pacatul pandeste la usa dar tu stapaneste-l !
22:23:30
Pacatul pandeste la usa dar tu stapaneste-l !

În anul 1939, o navă de coastă canadiană a pornit într-o croazieră spre zona cercului polar. La un moment dat, în timpul voiajului, unul dintre marinari a zărit un urs polar care mergea legănat pe un gheţar aflat foarte aproape de navă. Entuziasmat de acea apariţie, marinarul a început să arunce ursului din mâncarea pe care o avea pentru micul dejun: salam, unt de arahide şi ciocolată. Când marinarul a terminat de aruncat ceea ce avea în farfurie, ursului abia i se trezise apetitul. De aceia s-a întors spre marginea gheţarului, a sărit în apă şi-a început să se caţere pe scara de acces spre navă.Când şi-a dat seama de pericol, marinarul a luat furtunul de incendiu de pe puntea navei şi-a îndreptat jetul de apă spre ursul care începuse deja sa înainteze pe scară. Când jetul de apă a atins ursul, acesta în loc să se sperie şi să fugă, s-a ridicat în picioare cu labele din faţă îndreptate în sus, asteptând cu o deosebită plăcere ca jetul de apă să-l spele sub braţ. Plin de fricã, marinarul a început atunci saă arunce spre urs tot ceea ce a găsit pe puntea navei, pâna ce într-un târziu acesta a renunţat la ospăţul pe care şi-l dorea şi s-a întors pe sloiul de gheaţă.

Din aceasta tristă întâmplare, marinarul a învăţat ce înseamnă să hrănesţi un urs polar. Ar fi fost mult mai bine dacă marinarul ar fi evitat "întâlnirea" cu acest urs. Dar..Geneza 3:6 - "femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit"..nu a putut rezista tentaţiei.

Asemenea acestui marinar, suntem şi noi de multe ori..hrănim "ursul", uneori cu voie, alteori fără voie, dar..hrănim "ursul". Şi de cele mai multe ori, la început, pare atât de inofensiv, ni se pare că mănâncă tot ce îi dăm, dar în final ajunge să manance mult mai mult decât îi dăm. Ajunge să mănânce relaţiile noastre cu familia, cu prietenii, cu biserica. Ajunge să mănânce viaţa noastră socială, caracterul nostru, fiinţa noastră. Ajunge să mănânce relaţia noastră cu Dumnezeu.

Dacă alegi să hrăneşti "ursul" trebuie să te gândeşti că acesta va creşte mare şi este foarte posibil să nu mai scapi de el şi astfel va trebui să plăteşti un preţ, preţul păcatului. 

Vizualizări: 221 | Adăugat de: Bogdan | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]