Acasă » 2014 » Mai » 1 » Nimeni să nu îţi dispreţuiască tinereţea...
10:32:57
Nimeni să nu îţi dispreţuiască tinereţea...
Lucrul cel mai însemnat în viaţă este să înveţi cum să trăieşti. Oamenii se silesc să-şi păstreze viaţa, dar nu se obosesc deloc să înveţe cum să o întrebuinţeze. Mulţi îşi întrebuinţează viaţa, ca să nenorocească pe alţii.
Viaţa se poate întrebuinţa în două moduri. Primul, trăind zilele şi împrejurările aşa cum vin; acest mod se aseamănă cu un peşte mort, pe care îl poartă valurile unde doresc ele. Al doilea este modul în care cineva îşi croieşte împrejurările, îşi construieşte felul de a trăi. Astfel de oameni sunt ca şi peştii vii, care luptă contra valurilor unui fluviu sau al mării.
Sfatul nostru către toţi tinerii, şi nu numai, este să fiţi ca peştii vii, să vă croiţi un făgaş în viaţă, să staţi cu fruntea sus contra valurilor răului şi să nu vă plecaţi capul în faţa greutăţilor, ci să vă puneţi încrederea în Mântuitorul. El Însuşi a spus celor ce se încred în El, că nu-i va lăsa cu niciun chip. Nu de tineri fricoşi are El nevoie, ci de tineri hotărâţi. Fiţi tineri cu idealuri nobile în viaţă; învăţaţi din Cuvântul lui Dumnezeu cum să trăiţi această viaţă vremelnică pentru veşnicie! Ce acumulaţi în aceşti ani ai tinereţii va fi de folos mai târziu, când veţi avea ocazia să puneţi în practică ce aţi învăţat din Biblie.
Vizualizări: 180 | Adăugat de: maranatapascani | Tag-uri: biblie, viata, Dumnezeu, Isus, pesti, tinerete, Tel, Cuvantul lui Dumnezeu, mantuitor, sfintenie | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]