Acasă » 2015 » Septembrie » 2 » Iti mai aduci aminte?
14:41:24
Iti mai aduci aminte?

   " Cand ne simtim uscati si goi din punct de vedere spiritual si ni se pare ca nu am mai auzit vocea lui Dumnezeu de mult timp, este de ajutor sa ne intoarcem la amintirile noastre despre El. Bunatatea cu care S-a purtat cu noi in trecut este de neuitat si de neinlocuit. In toata Biblia, Dumnezeu spune poporului Sau sa-si aduca aminte de ce a facut El pentru ei si acest lucru sa fie o incurajare. 

  El ne spune : ,, Adu-ti,deci,aminte de unde ai cazut" (Apocalipsa 2:5a). Pe masura ce ne amintim de unde am pornit in relatia noastra cu Dumnezeu, orizontul nostru se largeste si incepem sa intelegem de unde am cazut. Asta ne duce la pasul urmator care este cel mai emotional, la nivelul inimii noastre. Regretam ceea ce am facut din tot sufletul nostru si acest lucru lucru este ceea ce Pavel numeste ,,o intristare dupa voia lui Dumnezeu". Dupa ce le-a trimis corintenilor o epistola plina ded mustrari, Pavel le scrie: ,,Totusi,acum ma bucur, nu pentru ca ati fost intristati, ci pentru ca intristarea voastra v-a adus la pocainta. Caci ati fost intristati dupa voia Lui Dumnezeu , ca sa n-aveti nicio paguba din partea noastra. In adevar, cand intristarea este dupa voia Lui Dumnezeu, aduce o pocainta care duce la mantuire, si de care cineva nu se caieste niciodata, pe cand intristarea lumii aduce moartea." (2 Corinteni 7:9,10)

    Cand regreti profund ca dragostea a disparut din viata ta de credinta, aceasta inseamna cu adevarat ,,o intristare dupa voia lui Dumnezeu". Acest fel de intristare poate fi unul bun pentru ca el ne conduce la pocainta. Acesta este momentul cand apare bucuria. 

    Trebuie sa precizez ca aceia care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu mai dinainte nu pot sa-si aminteasca astfel de experiente cu El. Daca nu L-ai primit niciodata pe Isus ca Domn si Mantuitor personal si nu ai trait alaturi de El, nu ai de unde sa sa cunosti frumusetea si harul unei relatii cu El. In schimb, vei simti un gol in inima ta. Vei fi constient de esecurile si limitele tale ca fiinta umana. Daca ti se intampla acest lucru, atunci sa stii ca Dumnezeu te cheama la El. Daca simti in inima ta dorinta puternica de a te intoarce de la pacatele tale, pe care le-am numit mai sus esecuri spirituale, si de a avea parte de dragostea si iertarea lui Dumnezeu pentru prima data, fii sigur ca El te asteapta cu bratele deschise. Daca la un moment dat in viata ta L-ai cunoscut pe Dumnezeu intr-un mod personal si ti-ai pierdut pasiunea pentru El, poti sa fii sigur ca El te asteapta sa te reintorci.

   Cand trecem prin momente dificile si ni se pare ca Dumnezeu nu ne mai vorbeste si nu mai este cu noi, dispunem inca de o resursa uimitoare si anume amintirile noastre. 

..... Trebuie sa ne oprim din cand in cand si sa privim in urma."    ( Dragostea dintai, reinnoirea pasiunii pentru Dumnezeu- Bill Bright)

Vizualizări: 319 | Adăugat de: Irina | Tag-uri: pacatosi .ht, Dumnezeu, Grace, Isus, har, mantuitor, dragostea dintai, pacat, iubire | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]