Acasă » 2013 » August » 3 » Ce scrie in Biblie e adevărat
08:53:02
Ce scrie in Biblie e adevărat

O inscripţie misterioasă descoperită anul trecut în Israel a fost analizată de istorici, care vin cu o ipoteză surprinzătoare. Ei afirmă că acest fragment de ceramică, cu un text greu de descifrat, sugerează că evenimentele relatate în Biblie sunt reale.

O bucată de ceramică cu un text scris pe ea, care a fost numită Inscripţia Ophel, a fost gasită în Ierusalim anul trecut. Datează din secolul al X-lea î.Hr. şi la început arheologii au crezut că este scrisă în limba canaanită. Canaaniţii sunt un popor menţionat în Biblie, care a trăit în nordul actualului stat Israel. Acum însă, expertul Douglas Petrovici, susţine că limba misterioasă este de fapt o formă arhaică de ebraică. Prin urmare, descoperirea demonstrează că evreii au locuit în această regiune mult mai devreme decât estimaseră iniţial istoricii, iar evenimentele relatate în Biblie, despre domniile regilor David şi Solomon, sunt fapte reale, scrie Daily Mail. Inscripţia a fost găsită în zona veche a Ierusalimului, pe colina Ophel, în apropiere de Muntele Templului, în decembrie 2012.

"Vorbitorii de ebraică erau cei care controlau în secolul X î.Hr. Ierusalimul, într-o perioadă menţionată în Biblie ca epoca regilor David şi Solomon”, declară Petrovici, expert în istoria Orientului Apropiat.

Daca Petrovici are dreptate, aceasta este dovada că evenimentele relatate în Vechiul Testament au fost consemnate pe masură ce aveau loc, nu cu sute de ani mai tarziu, cum credeau până acum istoricii.

Prin urmare, Biblia poate fi considerată ca fiind un document istoric, care consemnează fapte reale, nu poveşti.


Vizualizări: 287 | Adăugat de: maranatapascani | Tag-uri: greaca, biblie, ebraica, povesti, arheologi, istorie, Orientul Apropiat, Petrovici, david, documente | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]