Acasă » 2013 » Iulie » 19 » Promisiuni noi pentru vremuri tulburi
17:31:54
Promisiuni noi pentru vremuri tulburi

    Dumnezeul nostru este viu şi promisiunile Sale sunt valabile şi în ziua de astăzi.Cuvântul lui Dumnezeu dăinuieşte peste veacuri şi este plin de putere şi în zilele din urmă.
     Vreau să împartăşesc împreună cu tine câteva din promisiunile lui Dumnezeu pe care le-am găsit scrise în Sfânta Scriptură, promisiuni valabile şi în ziua de astăzi.

1.Promisiunea iertării

     Psalmul 32:5  Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: "Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!" şi Tu ai iertat vina păcatului meu.

     Aşadar mărturisindu-ne păcatele, Dumnezeul nostru este credincios şi drept şi iartă vina păcatului nostru printr-o pocăinţă sinceră din partea noastră. 

2.Promisiunea călăuzirii

    "Eu sunt cu voi, zice Domnul." Hagai 1:13, iată ce promite Cartea Sfântă, indiferent de problemă, indiferent de timp, Dumnezeu este cu noi!

     O altă referinţă Biblică pentru promisiunea calăuzirii se găseşte la Matei 28:20 "Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului."  Domnul Isus Hristos înainte de a se înălţa la cer a promis că va fi cu noi în toate zilele, slavă Lui în veci!

3.Promisiunea protecţiei

    "Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta; căci nu te voi părăsi, până nu voi împlini ce-ţi spun." Genesa 28:15. Dumnezeu promitea lui Iacov în vechime că il va păzi pretutindeni pe unde va merge, la fel va face şi cu noi pentru că suntem copii Lui şi suntem iubiţi de El.

     "Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului." Apocalipsa 3:10

4.Promisiunea vindecării

     "Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine  înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă."     Exod 15:26. Dumnezeu este Acela care poate vindeca indiferent de boală şi de gravitatea ei, El este acela care ne-a creat şi Cel ce poate da iertare.

      "Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara." 2 Cronici 7:14. Dumnezeu promite că va da vindecare poporului Său, dar numai după ce acesta se va întoarce din toată inima la El printr-o pocăinţă sinceră.

5.Promisiunea dăruirii hranei

      "Preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn."  Psalmul 127:2. Dumnezeu promite că ne va da hrană la timp şi că se va îngriji de noi, aşa cum a făcut-o în vechime cu poporul Israel în pustiu. Să ne încredem dar cu tărie în El.

6.Promisiunea revederii într-un loc mai bun

       Domnul Isus a zis în Evanghelia după Ioan, capitolul 14, versetul 3 i după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi." Aceasta este cu siguranţă o promisiune extraordinară pe care Domnul Isus a lăsat-o pentru noi în Sfânta Scriptură, că într-o zi Se va întoarce şi ne va lua să fim o veşnicie cu El într-un loc mai bun, pregătit special de El pentru noi, aleşii Lui.

      Să ne încredem cu tărie în Cuvântul lui Dumnezeu ancoraţi prin credinţă de promisiunile Lui.

                                                                              Sergiu Balcan

                                                                                          

Vizualizări: 592 | Adăugat de: maranatapascani | Tag-uri: Dumnezeu, Isus, Cuvantul, Promisiuni, verset, Psalmul 127, Bibilia, Genesa, Matei, Cronici | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]